Senioři a výběr ideálního mobilního telefonu

Senioři a výběr ideálního mobilního telefonu

Česká populace stárne. Denně o tom čteme v tisku nebo na internetu, dokazují to statistiky… S tím, že narůstá počet obyvatel „dříve narozených“, musí počítat i výrobci zboží, například mobilních telefonů. Také pro seniory je totiž mobil dnes už nepostradatelnou pomůckou, bez níž se v každodenním životě jen stěží obejdou.

Jak vybrat ten správný model?

Znalost moderních technologií už dávno není jen výsadou mladé generace, také dnešní penzisté ovládají počítače nebo mobilní telefony. Ačkoli se znalost nových technologií mezi seniory zvyšuje, běžné uživatelské druhy telefonů jim nemusejí zcela vyhovovat. Pro starší lidi totiž může být nesnadné zorientovat se v jejich ovládání nebo přemíře funkcí.
Nevhodný displej, malá tlačítka
Mobilní telefony mohou mít i malý displej, který seniorům nemusí stačit, a takové funkce jako psaní e-mailů, surfování na internetu nebo fotografování je třeba nemusí vůbec zajímat. Dokazují to i průzkumy mobilních operátorů, podle nichž penzisté používají mobilní telefony výhradně jen k telefonování, případně psaní či přijímaní SMS zpráv.

Možnosti existují…

Trh s mobilními telefony ale reaguje včas, a tak existuje alternativa v podobě speciálních mobilů, šitých na míru starší generaci. Mají například velká tlačítka, větší a dobře podsvícený displej, hlasitější vyzvánění než běžné mobily a nabízejí jen ty nejzákladnější funkce. Takové mobily mají šanci být pro řadu seniorů tím pravým a praktickým pomocníkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *